Logo Àgora 2

La implementació de sistemes va ser la salvació de l'empresa den Miguel que va doblar la mida i millorar significativament els seus resultats en 2 anys.

Miguel LC Sistemes de climatització.

Reus, Catalunya.

Un negoci que no va poder créixer.

En Miguel va crear la seva empresa de climatització en base a la seva experiència en vendes al mateix sector industrial. Estava segur que ho sabia tot sobre la feina tècnica i comercial i se sentia amb forces per crear i dirigir la seva pròpia empresa. Durant 15 anys va lluitar intensament, però no va poder gestionar correctament el projecte. No va aconseguir fer-lo créixer. No el va poder fer rendible. En tot aquest temps, mai no va aconseguir guanyar diners de veritat. Durant un període de sis mesos, ni tan sols va poder pagar el seu salari. En Miguel es va adonar que necessitava ajuda.

"Molts empresaris passem nits d'insomni, preocupats per com pagar les factures. Devem més diners dels que tenim al banc. Algú no ens pagarà de nou. I aquesta situació es repeteix freqüentment."
MIGUEL LC SISTEMES DE CLIMATITZACIÓ

Clarificar el problema.

En Miguel va pensar sempre que el principal problema eren les persones perquè alguns empleats no feien les coses com ell desitjava. Va intentar fer molts canvis però no va poder aconseguir que els membres del seu equip fessin les coses a la seva manera. En començar a treballar amb el seu coach, en Carlos, va descobrir que la realitat era una altra. La veritat més profunda era que en Miguel no sabia com crear i gestionar una empresa. Era un bon tècnic però un mal empresari. Passa sovint. Va descobrir que sistematitzant el funcionament de l’empresa, es prepara alhora els seus col·laboradors per tenir èxit i aconseguir els resultats esperats.

"Pensar de forma sistemàtica, enfocar-nos a construir sistemes, va canviar totalment la nostra visió del que ha de ser una empresa. Identifiquem els sistemes sobre la base de les nostres frustracions empresarials"
MIGUEL LC SISTEMES DE CLIMATITZACIÓ

Crear l`estructura per al canvi i la transformació.

Per a una empresa amb anys de funcionament i molts hàbits adquirits a tots els nivells, fer canvis observables pot semblar més complicat que moure una muntanya. L’equip den Miguel havia estat fent les coses a la seva manera durant 15 anys. Estaven orgullosos de la seva experiència, de manera que la resistència al canvi era natural i profunda. Però amb l’ajuda del seu coach i consultor, van començar a aparèixer canvis importants i en Miguel va començar a comprendre com hauria de funcionar una empresa. Va començar a veure per què realment necessitava sistemes i processos, i com incorporar-los de mica en mica a la gestió diària.

"Àgora Coaching ens va ensenyar a estructurar la nostra empresa i a definir responsabilitats. És molt més apassionant viure la vida amb objectius reals i veure que els estàs aconseguint."
MIGUEL LC SISTEMES DE CLIMATITZACIÓ

Les tres claus de l’èxit

1.

Proposis objectius realistes i faci un seguiment dels resultats.

Per preveure i planificar el futur, en Miguel necessitava mesurar el rendiment dels seus col·laboradors, cosa que mai no havia fet. Va treballar amb el seu coach, en Carlos, per crear un conjunt de sistemes i mètriques de seguiment clars, inclòs un sistema financer, que va permetre al seu equip avaluar el rendiment de l’empresa setmanalment. Ara poden veure amb claredat si es desvien dels seus objectius i poden buscar solucions ràpidament.

2.

Construeixi un gran equip de gestió.

Per ajudar a reclutar i a retenir els millors candidats, en Miguel va construir sòlids equips de treball, va facilitar la formació en lideratge dels seus responsables i va posar en marxa el comitè de direcció de l’empresa, l’enfocament principal del qual és desenvolupar els seus equips, ser responsable dels resultats de cada àrea funcional i administrar el pressupost anual.

3.

Comprometis amb la millora contínua.

Per construir una empresa que funcioni ha de treballar-hi. En Miguel va treballar durament en el  programa ÀVANZA d’Àgora Coaching per integrar els sistemes i construir les estructures de gestió que la seva empresa necessitava per créixer i consolidar-se. Més endavant, després de veure l’impacte produït en forma de resultats tangibles i en la seva qualitat de vida durant el procés, va facilitar sessions de coaching directiu a tots els membres del seu equip.

Una empresa estable que serveix a la meva vida.

La vida den Miguel ara és diferent. Ja no és un “engranatge imprescindible en el procés empresarial”. Si no te ganes d’anar a treballar, no cal que hi vagi. Ara, quan en Miguel treballa és perquè li ve de gust i s’ho passa bé. Ha passat de tenir la seva casa i part del seu patrimoni hipotecats, no tenir hipoteca i ser propietari d’una bonica casa de camp a Andorra, a prop de les pistes d’esquí i de mountain bike, dues de les seves passions.
Però la diferència més gran és crucial: En Miguel ja no passa les nits en vela preocupat pels diners. Canviar la seva manera de fer les coses a la seva empresa el va ajudar a escapar de la seva lluita interminable.

"La meva empresa té èxit. El meu personal té un propòsit clar i treballa amb una gran cohesió i compromís com a equip. Aquest és el resultat d'haver confiat en Àgora Coaching."
MIGUEL LC SISTEMES DE CLIMATITZACIÓ

Explori més històries de clients.