Logo Àgora 2

Transformant empreses i negocis

La nostra meta principal és ajudar als propietaris d’empreses en la construcció d’un projecte que els apassioni liderar i contribueixi significativament a que puguin viure plenament la vida dels seus somnis. Proporcionem solucions verificades en el temps i altament eficients en sistemes i metodologia empresarial i un equip de coaches i consultors amb gran experiència per ajudar-lo a aconseguir-ho.

Àgora Coaching va ser fundada per l’Àlex Estebanell basant-se en una idea simple: que les petites i mitjanes empreses són creades per tècnics, no per persones amb experiència al món empresarial. Són creades per persones com vostè. Per persones que tenen alguna habilitat, art o passió i fan alguna cosa millor que la resta. Persones que un dia van despertar i es van adonar que la seva empresa s’ havia convertit en la seva feina, una de molt exigent i mal pagada. 

La nostra idea inicial va ser aportar solucions eficaces, simples i aplicables a les petites i mitjanes empreses i transformar i conduir els seus líders cap a l’èxit.

20 anys després,

la idea inicial no ha canviat,

continua sent la mateixa.

LA NOSTRA HISTÒRIA

Ajudem als empresaris a construir projectes que funcionen des del 2001.

Àgora Coaching va ser fundada el 2001 i es va convertir en una empresa pionera al sector del coaching empresarial. El seu fundador, Àlex Estebanell va detectar una important necessitat insatisfeta entre els propietaris de petites i mitjanes empreses que mostraven una clara tendència a construir les seves empreses en base a la seva capacitat per produir resultats de tipus tècnic. Inspirat en la seva pròpia experiència com a directiu en multinacionals i en empreses familiars de mida mitjana i gran, i en figures pioneres al sector del coaching empresarial com Michael Gerber i Brad Sugars, va reconèixer la incapacitat de molts propietaris d’empreses de concebre i imaginar el seu projecte separat de si mateixos, de la seva total implicació en el dia a dia, i es va proposar construir una solució assequible que els pogués ajudar a canviar la manera com pensen sobre les seves empreses, per així aconseguir la llibertat i la qualitat de vida que estaven buscant.

2018

Preparando el aprendizaje digital

Como resultado de la demanda de servicios de coaching y preparando el futuro, se rediseña el programa de trabajo para aumentar su polivalencia y se crean nuevos materiales de apoyo en forma de guías para poder cubrir la demanda de forma digital sin restricciones de movilidad geográfica. Hoy, aunque Àgora Coaching mantiene su modelo de coaching y consultoría “cara a cara con el cliente”, esta preparado para llegar a cualquier parte de forma digital, aumentando la eficiencia en los resultados.

2021

Nueva marca, nueva web.

Àgora Coaching, cambia a un nuevo logo y lanza la web actual con nueva apariencia, preparada para un futuro más global y digital, muchas actualizaciones del programa, creando algunas masterclass online que se revelan muy útiles durante la pandemia 2019-2022, cuando durante algunos meses sólo se puede trabajar online. Àgora Coaching, sigue creciendo en momentos difíciles. Facilita de esta forma todo el apoyo que los empresarios necesitan para alcanzar sus objetivos. Àlex piensa en las nuevas generaciones que liderarán el proyecto.

2009

Expansión

Los resultados de la empresa y el impacto producido en las empresas de los clientes mejoran día a día. Con la incorporación de 2 socios provenientes de empresas multinacionales de tamaño grande, empieza un periodo de expansión y el modelo de negocio se sistematiza con el objetivo de poder ser replicado por perfiles profesionales de tamaño medio-alto que deseen desarrollarse en esta categoría de negocios, el coaching empresarial, a menudo gran alternativa o complemento a la consultoría para Pymes. La crisis 2008- 2012 favorece enormemente el crecimiento de Àgora.

2014

Contracción

Con delegaciones en Barcelona, Valencia, Madrid y Bilbao, Àlex se da cuenta de que el resultado del impacto del crecimiento en su vida no es el deseado. Tras un proceso de replanteo de valores y propósito, decide concentrar la actividad en Cataluña y se produce la salida de sus socios y el traspaso de las diferentes delegaciones a sus franquiciados.

2016

Mejorando el modelo

Con la experiencia adquirida, el programa AVANZA se perfecciona y mejora incorporando nuevas herramientas. Àlex Estebanell, que ha estado investigando y formándose en diferentes modelos de liderazgo, diseña un modelo específico de coaching con el objetivo de acelerar el proceso de aprendizaje de liderazgo de sus clientes y aumentar el espectro de actuación a coaching directivo y ejecutivo, cerrando de esta forma el modelo de negocio actual.

2001

La visión y la experiencia

Àlex Estebanell, después de salir de una grave enfermedad decide dejar sus responsabilidades como directivo en la empresa en la que trabaja y piensa cómo puede ser útil a la sociedad y cómo la experiencia y formación que ha adquirido pueden convertirse en un proyecto empresarial. Detecta la necesidad de pequeños y medianos empresarios para competir con grandes multinacionales con grandes recursos combinada con la necesidad de que las empresas proporcionen una vida de calidad a sus propietarios. Crea la empresa en Girona con el objetivo de ayudar a transformar pequeñas y medianas empresas que componen el 80% del tejido empresarial de nuestro país.

2002

El programa original de coaching empresarial Avanza

Con el objetivo de ayudar al desarrollo de pequeñas y medianas
empresas a través del liderazgo y de la implantación de sistemas, el
programa Avanza toma forma como prototipo de alto impacto y bajo
coste que se probará en los primeros clientes en Barcelona, Valencia
y Andorra.

2005

El mito: por qué muchas pequeñas y medianas no funcionan y qué hacer al respecto

Durante los primeros años, los clientes aumentan y la experiencia también. El modelo de negocio se va perfeccionando y desarrollando parte del contenido actual y las herramientas y conceptos van tomando forma y foco apuntando claramente a que el objetivo es trabajar para la empresa, no en ella. Y la base del programa se enfoca en el liderazgo y en los sistemas.

AMB QUI TREBALLEM

Sigui quina sigui la mida de la seva empresa i el seu sector d'activitat, el podem ajudar.

L’experiència que hem adquirit durant els darrers 20 anys ajudant a empresaris en molts sectors industrials diferents ens ha permès aprendre que, encara que vostè i la seva empresa siguin únics, els seus desafiaments, reptes i frustracions no ho són. Per als empresaris la facturació dels quals supera 1 milió d’euros proporcionem l’entrenament i les eines necessàries per desenvolupar una empresa d’èxit que els proporcioni la llibertat per viure la vida dels seus somnis en lloc de consumir-la.

Els professionals de la comunitat d'Àgora tenim un propòsit comú: “Ajudar les persones i les empreses a assolir el seu màxim potencial de desenvolupament com a éssers humans i com a organitzacions en el menor temps possible, a través del desenvolupament d'un lideratge conscient i amb un enfocament al llegat que volem deixar a les noves generacions per tenir un món millor que el que vàrem trobar al arribar-hi: més sostenible, més solidari, més obert a la diversitat i més humà.”
ÀLEX ESTEBANELL

ELS NOSTRES VALORS

Allò que ens impulsa.

Els nostres valors són la força motriu de totes les nostres decisions i accions. Estem compromesos a respectar-los com a equip i, el més important, en la nostra relació amb vostè.

Preparats per aprendre

Escoltem aquesta petita veu interior, la que ens diu: “Saps què has de fer”. I li donem un megàfon per amplificar-la. Estem tan compromesos amb l’experiència que tindrem junts que quan es tracta de “fer el que és correcte”, no ens amaguem darrere de polítiques o procediments limitats. Intentem millorar-los. Ens centrem en els nostres valors i la nostra cultura empresarial, però confiem en la nostra experiència i intuïció i ens permetem cometre errors.

El que importa és com

Com diu el refrany, parlar és barat i la nostra indústria està literalment plena d’especialistes a fer-ho. El que realment ens inquieta són les persones que donen consells sobre situacions que no han viscut. No és aquesta la nostra missió. Estem aquí per mostrar-li  -pas a pas- a través de l’aplicació en temps real, dels canvis específics que sabem que funcionen. Hem après dels nostres èxits durant aquests anys, però encara més dels nostres fracassos. De fet, la lliçó mestra que hem après és que vostè no ha de ser perfecte per tenir una gran empresa. De fet, és justament el contrari.

Seguir creixent

Som aquí per descobrir com som, des del punt de vista personal i professional. Som conscients dels nostres errors i n’aprenem. Ens desafiem a nosaltres mateixos a canviar els patrons habituals que ens adonem que no funcionen. Celebrem les nostres victòries i mai som complaents. Busquem maneres de ser millors. Hem fet del nostre dia a dia un jardí per créixer, un lloc per aprendre sobre nosaltres mateixos, per sortir de la nostra zona de confort i per crear resultats més extraordinaris avui, del que ho podríem haver fet ahir.

Tractem el problema, no el símptoma

Solucionem problemes i busquem la veritat. No ens quedem a la superfície, còmodes, on les coses són simples i poc clares. Sigui quin sigui l’obstacle, sigui quina sigui la frustració, busquem més enllà de les nostres suposicions per trobar la causa arrel. I encara que explorem molts camins en el nostre viatge per resoldre’ls, acceptar el procés creatiu vol dir que cometrem més errors que obres mestres durant el camí; no ens conformarem amb cures d’emergència o solucions ràpides perquè creiem que val la pena resoldre bé qualsevol problema.

Creem i construïm millor, junts

Sabem que som més forts junts, per la qual cosa evitem totes aquelles situacions que ens puguin separar. I ens respectem mútuament perquè entenem el tipus de cooperació que es necessita per fer una gran feina. Creem amb tot l’equip, apassionadament, mentre ens obrim a una diversitat d’idees diferents de les nostres. Les noves idees són fràgils, necessiten aliment i suport per créixer. Així que creem un espai segur perquè floreixin les millors idees i perquè cadascú de nosaltres, a la seva manera, contribueixi a un resultat més gran que la suma de les parts.

No complim amb les expectatives, aconseguim resultats

No ens sentim còmodes només fent allò que s’espera de nosaltres. Volem fer-ne més: pujar el llistó, inspirar, buscar l’excel·lència. Així que, en lloc de reaccionar a les expectatives, ens esforcem per entendre les necessitats, els objectius i les motivacions que hi ha darrere. Liderem i dissenyem per descobrir i proporcionar les millors solucions, en lloc de permetre que les expectatives dictin els camins que prenem.

 

Recurso 171xxxhdpi

Visió

Contribuir al desenvolupament econòmic i humà de les empreses dels nostres clients, incidint en la qualitat de vida personal i professional dels propietaris, directius, persones i famílies que composen cada col·lectiu.

Recurso 173xxxhdpi

Missió

Aportar als nostres clients solucions per al desenvolupament de les seves idees, negocis i empreses. Àgora Coaching contribueix a la consecució de les metes i els objectius dels seus clients, amb l’aportació de la metodologia, experiència, motivació i accions necessàries.