Logo Àgora 2

En Joan va trobar l'equilibri entre la feina i la vida personal, i la seva empresa va créixer un 176%

Joan VM Empresari del Sector Fusteria Industrial.

Figueres, Catalunya.

Diversió que no va durar.

En Joan va començar el seu propi projecte convertint la seva passió en una empresa. Sempre li havia agradat transformar la fusta, esculpir-la,  i va crear una empresa de fusteria industrial. Al principi organitzava la producció al seu primer local, un vell garatge. No tenia manera de saber què tan ràpid creixeria el seu projecte o quan i com començaria a destruir la seva qualitat de vida. Després de diversos anys de ràpid creixement, el que abans era passió i diversió havia esdevingut un lloc on anar a treballar, cosa que absorbia la seva energia i li robava el temps que volia passar amb la seva família.

"L'estiu sempre va ser la pitjor època de l'any... Treballava a qualsevol hora. Passava tot l'estiu, que és quan els meus fills tenen més temps lliure, treballant més de 65 hores per setmana. Aquesta situació em produïa una gran frustració. "
JOAN VM EMPRESARI DEL SECTOR FUSTERIA

Impotent per solucionar els problemes de la seva empresa.

En Joan va arribar a un punt on no podia pensar amb claredat; les preguntes i els problemes apareixien amb tanta rapidesa que estava perdent el control. Estava aclaparat per la gran quantitat d’hores que treballava i se sentia impotent per arreglar la situació. No sabia on cercar respostes. Ni cap a on es dirigia la seva vida.

"Havíem arribat a un punt en què l'empresa anava bé econòmicament, però m'absorbia totalment i els meus dies es consumien apagant incendis. Lidiant amb clients, discutint amb proveïdors, rebent la pressió dels meus empleats. Simplement era massa."
JOAN VM EMPRESARI DEL SECTOR FUSTERIA

Aprenent a deixar anar.

En Joan havia dipositat les seves millors esperances a la seva empresa i s’hi dedicava amb passió. Durant més de 20 anys, havia estat treballant amb la missió de proporcionar als seus clients mobles i instal·lacions de fusta de qualitat, amb un alt nivell de personalització. Havia construït la seva empresa sobre la base del seu valor fonamental: un servei impecable. Per a en Joan absentar-se massa temps de la seva empresa i perdre el control per dedicar una mica de temps a la família, significava posar en perill el seu compromís de qualitat amb els seus clients. Aleshores, va trobar la solució juntament amb la seva coach, l’Anna : convertir una part dels seus valors personals en els seus valors empresarials i desenvolupar una sòlida cultura empresarial.

"L'any en què vaig començar a treballar amb l'Anna, vàrem tancar l'any amb unes vendes de €1,7 milions. L'any passat, en acabar el segon any amb ella, vam arribar a les €2,3 milions mantenint la mateixa proporció de beneficis. Aquest any espero estar al voltant dels €3 milions."
JOAN VM EMPRESARI DEL SECTOR FUSTERIA

Les tres claus de l’èxit

1.

Visualitzi l'empresa que desitja tenir.

En Joan sabia exactament com volia que fos l’empresa dels seus somnis, com havia de produir, dissenyar i ser percebuda pels seus clients. Ho havia intentat fer durant anys. Així que va tornar a crear una visió semblant, amb la diferència que ell no apareixia de forma permanent dirigint-la.

2.

Construeixi un equip que comparteixi els seus valors.

Per confiar la gestió de la seva empresa al seu equip, en Joan havia de trobar els seus col·laboradors ideals; professionals que pensessin com ell, que fessin les coses com ell, que tinguessin aficions i valors semblants per poder estar segur que prendrien les decisions correctes quan ell no hi estes present físicament a l’empresa.

3.

Dissenyi l'empresa perquè funcioni sense vostè.

Per alliberar-se de les operacions del dia a dia, en Joan va construir l’estructura que va ajudar la seva gent a ser-ne responsable, prendre decisions i resoldre problemes amb màxima autonomia.

 

Apassionat per la seva empresa i per la seva qualitat de vida.

Actualment en Joan sent la mateixa passió per la seva empresa que sentia el 1993, quan va començar. Poder tornar a passar-ho bé treballant quan li vingui de gust. Pot passar tot el temps que vol amb la família, i el més important, reconeix que aporta molt més valor pensant estratègicament que treballant permanentment, centrat en els detalls productius. La clau és aprendre a fer a través dels altres.

"Quan la gent d'Àgora és al teu costat, t'adones que realment pots canviar la teva vida."
JOAN VM EMPRESARI DEL SECTOR FUSTERIA

Explori més històries de clients.